O mnie


Mam na imię Karolina, ale częściej Lola, witaj w moim małym świecie kuchni krainy uśmiechu :)

Kilka lat temu zakochałam się w Tajlandii, kuchni tajskiej i białym piasku cudnych plaż. A kuchnia tajska... ponoć jest najlepsza na świecie, aromatyczna, ostra, ale niesamowicie zbilansowana 5 smakami- kwaśnym, słodkim, słonym, gorzkim i ostrym.

Jestem absolwentką Akademii Kulinarnej w Bangkoku, gdzie w pocie czoła zdobyłam tytuł Professional Thai Chef. Nauka w Akademii i zdanie końcowego egzaminu to spełnienie jednego z moich tajskich marzeń, ale nie mówię stop i chyba do Akademii jeszcze kiedyś wrócę

Nie lubię skomplikowanych przepisów, i takich tu nie znajdziesz, bo przecież tajskie gotowanie to przede wszystkim uliczne stragany, pływające jadłodajnie i nocne targi z wyśmienitymi daniami opartymi na przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Z zawodu jestem etnologiem, ale tak się cudnie złożyło, że mogę zajmować się tym co kocham najbardziej, prowadzę warsztaty kulinarne, przez ostatni rok przeszkoliłam mnóstwo osób- dorosłych, młodzieży i dzieciaczków.

Jeśli chcesz nauczyć się gotować po tajsku, śmiało napisz, możemy zorganizować warsztaty, lub spotkać się u Ciebie w domu i przygotować ucztę dla Twoich przyjaciół rodem z tajskiego straganu w Bangkoku.


KONTAKT:

- email: biuro@alergenyodkuchni.pl
-telefon: 506507857

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz